Som del af VVS-uddannelsen skal man i praktik af flere omgange. Ahmad startede i skolepraktik i Virum hos Skaarup VVS og kloak og har siden hen været i praktik hos en VVS’er i Hundested. Men i tredje og sidste praktikperiode gik det galt.

Da Ahmad gik i lære for at blive færdigudlært og kun manglede få måneder af sin uddannelse, var han ude for et uheld på arbejdspladsen.

”Jeg faldt – 2 meter ned fra en stige,” fortæller Ahmad, ”min ryg blev skadet og jeg måtte sygemeldes. Desværre ragede jeg uklar med min mester omkring mit fravær, og jeg måtte stoppe.”

I december sidste år blev Ahmad færdig med skoleperioden og bestod sin svendeprøve. Dog manglede han stadig 3 måneders praktik for at blive færdigudlært.

Drømmen om en VVS-karriere var ved at briste

”Min ryg var stadig ikke god. Jeg begyndte at træne min ryg op, gik til kiropraktor – men indså at jeg måtte finde et andet arbejde. I det mindste for en stund. Jeg fik arbejde gennem Copenhagen Medical som poder i et testcenter,” fortæller Ahmad om den periode, hvor drømmen om en VVS-karriere var ved at briste.

”Efter et par måneder følte jeg heldigvis, at ryggen var i bedring og ringede til min vejleder og sagde ’Jeg er klar til at give VVS et skud igen’,” forklarer Ahmad.

Ahmad’s vejleder kontaktede Rune Strømsted fra Øens VVS Entreprise A/S, som gik med til, at Ahmad kunne færdiggøre sin praktikperiode hos Øens VVS, så han kunne blive færdig.

”Hos Øens VVS har jeg oplevet gode kollegaer og godt kammeratskab. Jeg har lært meget. Min formand Jimmi har virkelig været god til at tage mig under sine vinger og lære fra sig,” siger Ahmad.

”Jeg bliver færdigudlært (i dag den 27. maj) og er så glad for, at det lykkedes. Trods min rygskade.”

Om fremtiden siger Ahmad med et smil: ”Øens VVS Entreprise A/S har tilbudt mig ansættelse nu. Det takkede jeg ja til med det samme.”