Rør, der kan skilles fra hinanden og genanvendes 100%. Det er nogle af de produkter, som Øens VVS Entreprise A/S arbejder med på et igangværende projekt nær Kastrup. Da det gik op for projektleder på sagen Jesper Svare, at der var nogle ruller med rør i overskud, kontaktede han Thermaflex for at høre, om de kunne tage dem retur. Det må leverandøren desværre ikke – men Thermaflex valgte at assistere med en grøn løsning.

 

Øens VVS Entreprise A/S er på Allégården i Kastrup ved at renovere 6 varmecentraler, som forsyner boligerne i afdelingen. Desuden har Øens VVS Entreprise A/S udført ændring på rørene i jorden.

Rørene er leveret af Thermaflex, som er en af Øens VVS Entreprises A/S’ leverandører. Det specielle ved rør fra Thermaflex er, at deres Flexalen 600 rør er unikt fremstillet i forhold til genanvendelse og minimalt spild af ressourcer.

Under projektet i Allégården, var der nogle ruller med rør i overskud, der ikke skulle bruges. I stedet for at køre dem på genbrugsstationen kontaktede Øens VVS Entreprise A/S nu Thermaflex for at tale om mulighederne.

Da rørene allerede var skåret til specialmål og havde været ude på byggepladsen, måtte Thermaflex ikke videresælge rørene. Derfor blev løsningen, at Thermaflex i dette tilfælde tog de overskydende rør retur til Holland for at genanvende dem. Her blev materialet granuleret og genanvendt til fremstilling af nye rør,” fortæller Jesper Svare, projektleder fra Øens VVS Entreprise A/S.

Thermaflex er en af de få leverandører i verden, der har en C2C certificering, hvor alt i rørene kan skilles ad og genanvendes. Rørene Flexalen 600 har blandt mange andre certificeringerne ”vugge-til-vugge sølv” og ”100 % genanvendelig”. Se alle Flexalen 600’s certificeringer. I mange tilfælde bliver rørsystemer fra Thermaflex valgt til green building projekter samt lavtemperatur projekter med fokus på miljø og energioptimering.

Løsning fra Allégården var ikke den mest økonomiske løsning for Øens VVS Entreprise A/S – men i sidste ende fik vi den ”grønne gevinst” ud af det,” forklarer Jesper Svare.